Adrenalina plus emotie si rabdare egal Caprioara

Adrenalina plus emotie si rabdare egal Caprioara

Poate va ganditi ca titlul suna cam pompos, ca am fotografiat vre-un tigru, leu sau un elefat ce bantuiau padurile de la mine din zona. Dar nu e asa, e doar o Caprioara ce iti poate da o stare ca cea descrisa in titlu.

Pe la 5.30 am iesit la o tura foto intr-o zona unde am mai fost. Plecasem de acasa cu gandul la vulpe. A inceput treieratul, s-a cosit si fanul asa ca ma gandem la vulpe cum vana soricei. Am stat vreo doua ceasuri pe camp dar nimic, vulpea nu-i. Un caprior si-a facut apartitia la un moment dat iar apoi liniste. Plec, intru in padure si ma asez la panda langa un luminis ce da spre alt camp si un drum forestier ce trecea prin spatele meu. Ma gandeam ca poate iasa ceva pe undeva..O caprioara isi face aparitia pe camp iesind din padure, dar destul de departe de mine.

Ce poate fi mai frumos decat un portret de caprioara..!

Portret caprioara in natura - Adrenalina plus emotie si rabdare egal Caprioara
Portret caprioara in natura

Ma hotarasc sa astept (in camp deschis sunt sanse mici sa te deplasezi spre animal)cu gandul ca poate vine mai aproape, timp in care o filmez. Incet, incet caprioara se apropie iau doua trei cadre apoi ma opresc. Stiu ca daca continui, sunetul declansatorului ma va da de gol. Astept pregatit si sper sa vina mai aproape, si vine, adrenalina si emotia imi spune sa apas, sa declansez sa fotografiez, poate pleaca, se sperie, rabdarea imi spune sa stau, poate vine mai aproape, asa cum nu a venit niciodata.

Caprioara in alergare - Adrenalina plus emotie si rabdare egal Caprioara
Caprioara in alergare
Caprioara pe camp - Adrenalina plus emotie si rabdare egal Caprioara
Caprioara pe camp

Si vine, 10,9,8 cred ca sunt vreo 6,7 metri intre noi cand ma observa si da sa fuga cativa pasi, apoi se intoarce curioasa, ma priveste timp in care eu sunt blocat, se misca doar degetul pe declansator. Cateva secunde ne privim reciproc apoi caprioara se intoarce si pleaca in directia de unde a venit..Incep sa respir si eu, ca parca uitasem.


Nikon d7500 + Tamron 150-600g2
Ps – urechea din stanga se poate reface foarte usor, dar am vrut sa arat cadrul original.

Adrenalina plus emotie si rabdare egal Caprioara

camera si obiectiv: Nikon d7500 + Tamron 150-600g2

editare foto: Luminar Ai

poate vrei sa citesti si despre:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: