Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda

Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda

Amsterdam-Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda
Amsterdam – Olanda

Drumul catre Amsterdam – Rotterdam – Olanda

Amsterdam este capitala oficială a Olandei însă instituțiile fundamentale ale statului, Curtea supremă de justiție, guvernul și parlamentul își au sediul în Haga. WikipediaSuprafață: 219 km²


O mini vacanta de trei zile petrecuta in cele doua frumoase orase Amsterdam si Rotterdam.
Doua orase cu o arhitectura frumoasa, parcuri foarte bine ingrijite, gradini cu flori si multa verdeata. De vizitat se pot vizita foarte multe muzee, piata de flori unde se gasesc foarte multe lalele si se pot cumpara diferite suveniruri.

Amsterdam-Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda
Amsterdam
Portul din Rotterdam
Portul din Rotterdam

Atractii turistice – Amsterdam – Rotterdam – Olanda

Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda

Muzeele reprezintã principala atractie  turisticã în Amstedam. Toatã lumea a auzit de celebrele muzee Rijks, Van Gogh ºi Stedelijk, însã Amsterdamul are peste cincizeci de muzee care atrag milioane de vizitatori anual.

Ca si capitală a Olandei, Amsterdam nu este doar un adevărat oraș mare, unde poți face cumpărături sau sa mergi la cumpărături. Orașul este cunoscut pentru numeroasele sale canale și arhitectura tipică olandeză, găzduiește de asemenea numeroase muzee și obiective interesante pe care nu trebuie să le ratezi.

Palatul de justitie din Amsterdam
Palatul de justitie din Amsterdam

Amsterdam are mult mai multe de oferit decât atracții sub formă de clădiri și muzee: Orașul are, de asemenea locuri frumoase unde vă puteți relaxa și explora împrejurimile. Unul dintre aceste locuri este Vondelpark, un parc de 47 de hectare din districtul Oud-Zuid din Amsterdam. Acest parc nu este degeaba cel mai faimos parc din Amsterdam și o atracție cu totul specială.

Cateva din locurile de vizitat din Amsterdam

 • Casa Anne Frank
 • Vondelpark din Amsterdam
 • Muzeul Van Gogh
 • Rijksmuseum
 • Arena din Amsterdam
 • Schitul din Amsterdam
 • Palatul Regal
 • Beraria Heineken
 • Cartierul Rosu
 • Plimbare pe canal canal cu barca sau vaporasul

Amsterdamul este străbătut de o rețea mare de canale. Așa-numitele „canale” circulă prin mijlocul orașului. Podurile fac posibilă trecere dintr-o parte în alta, iar adesea apa este folosită și de bărcile casnice de pe marginea drumului. Rețeaua de canale din Amsterdam a fost creată încă din 1612. Canalele servesc drept drenaj în Olanda, dar la fel ca și în Amsterdam, ca rută de transport. Canalele din Amsterdam nu sunt doar un punct de vedere obligatoriu, ele modelează peisajul urban din Amsterdam făcându-l unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului.

Piata de flori din Amsterdam-Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda
Piata de flori din Amsterdam
Piata de flori din Amsterdam
Piata de flori din Amsterdam

Există în jur de 100 de canale în Amsterdam. Împreună, cele mai cunoscute patru canale Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht și Singel au deja aproximativ zece kilometri. Pentru călătoria cu orașul la Amsterdam, puteți folosi și canalele pentru a cunoaște orașul din apă.

Amsterdam Port - Olanda-Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda
Amsterdam – Olanda
Amsterdam - Centru - Olanda
Amsterdam
Amsterdam - Centru - Olanda
Amsterdam

Prima noastră croazieră pe canal a avut loc noaptea, podurile, muzeele și clădirile rezidențiale erau frumos luminate, o ceață ușoară strălucea prin canale, făcând lumina mai difuză. Călătoria a durat aproximativ o oră, biletele pe care le-am rezervat în avans online, adică ceva mai ieftin.

Atractii turistice in Amsterdam – Rotterdam

Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda

Există două puncte principale de plecare: chiar în fața gării principale   iar la Anne-Frank-Huis. Tururile durează între 60 și 90 de minute și treci prin multe obiective turistice. Majoritatea tururilor au audiogid în mai multe limbi.

Amsterdam este unul dintre cele mai populare orașe din Europa atunci când vine vorba de destinații pentru un city break. Nu mă miră, pentru că capitala olandeză este mare, dar totuși poți ajunge la aproape toate obiectivele turistice și punctele de interes rapid, pe jos sau cu bicicleta.

Amsterdam - Olanda-Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda
Amsterdam – Olanda
Amsterdam - Olanda
Amsterdam

Rotterdam este un oraș portuar, în provincia Olanda de Sud, Țările de Jos. Are 616.250 locuitori în orașul propriu-zis și aproximativ 1.211.523 în zona metropolitană. Wikipedia.
Turistul care a vizitat mai întâi portul şi doreşte să parcurgă oraşul, cu multele sale atracţii, va avea de unde să aleagă din obiectivele de interes istoric, monumentele de arhitectură, locurile de distracţie şi recreere sau localurile sofisticate. Rotterdamul se recomandă cu eleganţă: un port al lumii şi un oraş pentru toţi.  

Ce nu trebuie să ratezi daca ajungi in Rotterdam?

Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda

O excursie în orașul Rotterdam ridică întrebarea: Ce nu trebuie să ratezi daca ajungi in Rotterdam? După scurta mea călătorie prin Amsterdam, am ajuns si in Rotterdam unde am colectat câteva lucruri care merită vazute in acest frumos oras.

Rotterdam are unul dintre cele mai mari porturi din lume și cel mai mare port din Europa. Prin urmare, ar fi trebuit să faci o plimbare prin portul Rotterdam unde poti sa faci o croaziera cu diferitele ambarcatiuni ancorate aici.

Piata Markthal Rotterdam - Olanda-Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda
Markthal

Trebuie neaparat sa vizitati piata de produse Markthal care este similară cu fabrica de produse alimentare Fenix ​​și oferă multe standuri cu mâncare sau bauturi. Cu toate acestea, este mult mai aglomerat, deoarece este situat mult în centrul orașului.

Mai presus de toate, Markthal este un punct de reper arhitectural: într-un arc imens se află apartamente și birouri, iar în mijloc sala propriu-zisă a pieței, plafonul clădirii este complet vopsit cu flori, fructe și legume. Markthal este cu siguranță una dintre cele mai frumoase săli de piață pe care le-am vizitat vreodată.

Markthal Rotterdam - Olanda
Markthal Rotterdam
Piata Markthal Rotterdam - Olanda-Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda
Markthal
Piata Markthal Rotterdam - Olanda
Piata Markthal Rotterdam
Rotterdam - Olanda-Am fost in Amsterdam-Rotterdam-Olanda
Rotterdam – Olanda

Motivul tipic al fotografiei olandeze sunt celebrele mori de vânt din Kinderdijk. Cu mașina aveți nevoie de aproximativ jumătate de oră sa ajungeti pana acolo. Mergeți prin câmpurile verzi ale Olandei si admirați morile de vânt sau priviți de la distanță frumosul orizont al Rotterdamului.

Cateva din locurile de vizitat din Rotterdam

 • Kernelul de vânt al lui Kinderdijk
 • Casele Cube
 • Muzeul Boymans-van Beuningen
 • Vechiul port și muzeele marine
 • Excursii cu barca la Europoort
 • Gradina zoologica – Diergaarde Blijdorp
 • Piata Markthal

poate vrei sa citesti si: Fantanile de la Burj Khalifa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: