Animale-Lumea Iepurilor Sălbatici in Natura

Iepurii sălbatici ocupă o gamă variată de habitate naturale, de la păduri și zone de stepă până la terenuri agricole și pajiști. Cu toate acestea, preferă zonele cu vegetație abundentă, în special cele cu iarbă proaspătă și tufișuri pentru acoperire și protecție. Iepurii sălbatici pot fi găsiți în regiuni din America de Nord, Europa, Asia și Africa, adaptându-se la diferite condiții climatice și geografice.

Iepurele de camp (Lepus europaeus)

Habitatul iepurelui sălbatic in natura:

Habitatul iepurelui sălbatic in natura:

Animale-Lumea Iepurilor Sălbatici in Natura - Iepure sălbatic pe camp-portret
Animale-Lumea Iepurilor Sălbatici in Natura

Dimensiunea și aspectul iepurelui sălbatic:

Iepurii sălbatici au dimensiuni variabile, dar în general, au o lungime a corpului cuprinsă între 30 și 50 de centimetri și o greutate care poate varia între 1 și 2,5 kilograme. Acești iepuri au blana densă și moale, de obicei, în nuanțe de maro și gri, cu un abdomen mai deschis la culoare. Urechile lungi și ochii mari sunt caracteristicile distincte ale iepurilor, care le permit să detecteze pericolele din jur și să se hrănească în condiții de siguranță.

Iepure de camp
Animale-Lumea Iepurilor Sălbatici in Natura

Hrana iepurelui sălbatic:

Iepurii sălbatici sunt erbivori și se hrănesc în principal cu plante. Hrana lor preferată include iarbă proaspătă, mușchi, frunze, tulpini și rădăcini. Acești iepuri au dinți specializați pentru a mesteca plante fibroase, iar sistemul lor digestiv le permite să extragă nutrienții esențiali din materiale vegetale. Cu toate acestea, în timpul iernilor grele sau în lipsa altor surse de hrană, iepurii pot să consume și scoarță de copac sau alte surse de hrană mai puțin obișnuite.

Animale-Lumea Iepurilor Sălbatici in Natura

Animale-Lumea Iepurilor Sălbatici in Natura - Iepurele de câmp sau iepurele salbatic – (Lepus europeaus)
Iepurele de câmp sau iepurele sălbatic – (Lepus europeaus)

Comportamentul iepurelui sălbatic:

Iepurii sălbatici sunt animale nocturne și crepusculare, ceea ce înseamnă că sunt mai activi în timpul nopții sau la apusul și răsăritul soarelui. Această adaptare le ajută să evite prădătorii și să găsească hrană în liniște. În ciuda aparenței lor blânde, iepurii sălbatici pot fi extrem de agili și se pot deplasa rapid pentru a evita pericolele. De asemenea, acești iepuri sunt cunoscuți pentru comportamentul lor social, trăind adesea în grupuri mici sau colonii.

Animale-Lumea Iepurilor Sălbatici in Natura - Iepure salbatic (Lepus europaeus) - surprins in natura
Iepure sălbatic (Lepus europaeus) – surprins in natura

În concluzie, iepurele sălbatic este o creatură uimitoare și adaptabilă care poate fi găsită într-o varietate de habitate naturale din întreaga lume. Cu dimensiuni variabile, o dietă bazată pe plante și un comportament nocturn, acești iepuri reprezintă un exemplu captivant al vieții sălbatice și al adaptării la mediul înconjurător. Observarea lor în sălbăticie poate oferi o privire fascinantă în lumea naturală și în interacțiunile complexe dintre specii.

Iepure salbatic (Lepus europaeus) - surprins in natura - Animale-Lumea Iepurilor Sălbatici in Natura
Iepure sălbatic (Lepus europaeus) – surprins in natura

Galerie foto – Wildlife photography

Galerie Foto – Iepurele De Câmp

te invit să citești și despre:

editare foto: Affinity Photo 2

camera si obiectiv: Nikon d7500 + Tamron 150-600g2

1 thought on “Animale-Lumea Iepurilor Sălbatici in Natura”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Scroll to Top