Căprioara (Capreolus capreolus) Buna dimineața din natura

Căprioara (Capreolus capreolus) Buna dimineața din natura.

Ce sa zic! Nu prea-i buna dimineața când e frig.. Afara, astăzi sunt minus 4 grade și parca tot mai bine e pe canapea, cu o ceașca de cafea în mana. Dar am ieșit și după cum se vede, nu am fost singurul pe frigul asta. Am avut partener de plimbare pe Căprioara (Capreolus capreolus) care terminase și ea micul dejun și ieșise la plimbare prin natura.

Natura este adesea locul unde putem descoperi frumusețea și diversitatea vieții sălbatice. Printre creaturile uimitoare care populează pădurile și câmpiile noastre se numără și căprioara (Capreolus capreolus).

Căprioara (Capreolus capreolus) - in padure - Căprioara (Capreolus capreolus)-Buna dimineața din natura!
Căprioara (Capreolus capreolus) – in padure

Căprioara este răspândită în Europa, cu prezență semnificativă în regiunile de pădure și câmpie. Se găsește în numeroase țări, inclusiv România, Franța, Germania, Polonia,etc.

Habitat și comportament:

Căprioarele sunt animale timide și preferă să evite contactul direct cu omul. Ele sunt active mai ales în zori și în amurg, atunci când se hrănesc cu ierburi, lăstari și licheni. Pentru a se proteja de potențialii prădători, căprioarele adoptă un comportament de camuflare și sunt capabile să se ascundă eficient în vegetație.

Căprioara (Capreolus capreolus)-Buna dimineața din natura! - Căprioara (Capreolus capreolus) - in padure
Căprioara (Capreolus capreolus) – in padure

Căprioara preferă habitatele variate, care includ pădurile de foioase și mixte, zonele de luncă, pajiștile și tufărișurile. Aceste animale sunt adaptate pentru a se deplasa prin vegetație densă, având o agilitate remarcabilă în sărituri și înfruntând cu pricepere obstacolele din mediul lor natural.

Căprioara este un mamifer erbivor de talie medie, care face parte din familia cerbilor (Cervidae). Aceste creaturi elegante au un corp zvelt și suplu, fiind înzestrate cu membre subțiri și grațioase. Masculii, cunoscuți sub numele de căpriori, se remarcă prin prezența coarnelor, în timp ce femelele numite căprioare, au dimensiuni mai mici și nu au coarne.

Căprioara (Capreolus capreolus)-Buna dimineața din natura! - Căprioara (Capreolus capreolus) - in padure
Căprioara (Capreolus capreolus) – in padure

Galerie foto – Wildlife photography

Căprioare Capreolus capreolus – Fotografii

Căprioara (Capreolus capreolus) Buna dimineața din natura.

poate vrei sa citești și despre:

editare foto: Adobe Photoshop CC + Luminar AI

camera și obiectiv: Nikon d7500 + Tamron 150-600g2

2 thoughts on “Căprioara (Capreolus capreolus) Buna dimineața din natura”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Scroll to Top