Capriorul din livada cu mere – relaxare in natura

Capriorul din livada cu mere – relaxare in natura

Relaxare in natura alaturi de animale

Trezit inainte de ora opt dimineata, m-am hotarat sa ies la o plimbare si sa imi iau cu mine doar camera. Nu speram sa prind ceva animale in obiectiv dat fiind faptul ca dupa ora opt si douazeci cand am plecat eu de acasa era destul de tarziu pentru asta. De obicei la ora 6 sunt pe teren. Asa ca imi iau camera si plec. Ajung langa o padure unde merg eu de obicei, parchez, imi iau camera si merg pe jos vreo 500 de metri pana langa o livada de meri.

Din partea dreapta zaresc o silueta langa niste tufe, care venea spre mine. Eu veneam…ea venea…Era un tanar caprior. Ma las repede jos, ma pun pe burta si incep sa fotografiez. Capriorul venea drept spre mine si cam pe la 100 de metri cred ca m-a vazut si a intrat intr-o poienita aflata intre livada de mere si padure. Am mai stat pe loc vreo 30 minute, dar nimic. Capriorul disparuse. Las mai jos cateva fotografii cu tanarul caprior.

Caprioara din livada cu mere - primavara
Caprioara din livada cu mere

Cateva informatii legate de caprior

Înălțimea la greabăn este între 65–75 cm iar lungimea corporală poate varia între 95 și 135 cm.

La unele specii, dimorfismul sexual este foarte pronunțat: Masculul, Capreolus capreolus L, numit căprior[3], are dimensiuni mai mari decât femela și posedă coarne, cântărind între 20 și 30 kg. A nu se confunda cu cerbul (Cervus Elaphus L.), un animal înrudit, de dimensiuni mult mai mari, care are greutatea cuprinsă între 180 și 300 kg. Longevitatea este apreciată la 12-15 ani. Căpriorul este vânată pentru blana sa de culoare roșie brună sau roșie-căramizie, devenită cenușie pe timp de iarnă. sursa wikipedia

Caprioara din livada cu mere - pe camp
Caprioara din livada cu mere
Caprioara din livada cu mere - pe camp
Caprioara din livada

Capriorul din livada cu mere – relaxare in natura

poate vrei sa citesti si: Prietenul meu poneiul pupacios – Wildlife photography

Cele mai bune fotografii cu caprioare in anul 2020

Camera si obiectiv – Nikon d7500 + Tamron 70-300vr

te invit sa citesti si despre:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Scroll to Top