Viziteaza Catedrala Gotică – Palma de Mallorca

Viziteaza Catedrala Gotică – Palma de Mallorca-Spania

Catedrala din Mallorca – cunoscută și sub numele de Le Seu

Catedrala Gotică - Palma de Mallorca.
Catedrala Gotică – Palma de Mallorca.

Catedrala din Mallorca, cunoscută și sub numele de „Le Seu”, este o catedrală gotică maiestuoasă care domină inima orașului Palma de Mallorca. Este o clădire cu adevărat impresionantă; „O bijuterie a goticului cu care se confruntă marea”, în cuvintele Turismului Spaniei.

Pe scurt, este o operă de artă care nu lasă indiferență pe cei care vin să o viziteze

In 1601 clădirea a fost finalizată și consacrată, deși de atunci a suferit mai multe restaurari, ultima fiind condusă de arhitectul Antoni Gaudi între anii 1904 și 1914.

Catedrala Gotică – Palma de Mallorca

Catedrala Gotică - Palma de Mallorca.
Catedrala Gotică – Palma de Mallorca.

În interior sunt mai multe sculpturi și picturi religioase de diferite stiluri și epoci, mai ales gotice și baroce. Catedrala impresioneaza prin cea mai mare fereastră rozetă gotica din lume. Ea are un diametru de 13 m şi o suprafaţă de peste 100 mp ce scaldă în culori magnifice interiorul acesteia. Este alcatuita din 1236 bucati de sticla colorata care cand soarele straluceste dimineata, lumina ce patrunde prin rozeta, atinge fiecare colt si biserica straluceste in toate culorile curcubeului, de aceea este numita si „Catedrala Luminii.

Catedrala Gotică - Palma de Mallorca.
Catedrala Gotică – Mallorca – Spania

Catedrala se afla in vecinatatea portului din Mallorca si se poate ajunge atat cu autobuzul cat si cu masina. Gasiti in apropiere si loc de parcare cu taxa.

Dimensiunile catedralei sunt impresionante, aproape un hectar de pământ este ocupat de măreția acestei lucrări creștine. Cu o lungime de 120 de metri și o lățime de 60 de metri.

Dacă doriți să faceți un tur în Palma de Mallorca? Vă recomand să vă plimbați prin centru și să vizitați acest loc magic unde istoria mai trăiește si astăzi.

Viziteaza Catedrala Gotică – Palma de Mallorca din Spania

Poate te intereseaza sa citesti si despre:

sau aici:

rezervare online: Palma Cathedral Ticket

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: