Cum sa aleg cel mai bun editor video pentru mine

Cum sa aleg cel mai bun editor video pentru mine

Aproape toată lumea are astăzi un smartphone și poate înregistra cu ușurință videoclipuri. Calitatea înregistrărilor devine din ce în ce mai bună, iar granița dintre sistemele profesionale și amatori dispare din ce în ce mai mult. Pentru a edita înregistrările, amatorii și profesioniștii au nevoie de un software profesional de editare video.

MAGIX Movie Edit Pro Premium – video editor – downloads

MAGIX Movie Edit Pro Premium - video editor
MAGIX Movie Edit Pro Premium – video editor

De ce am nevoie de software de editare video?

Fără un software profesional de editare video, înregistrările rămân pur și simplu videoclipuri și sunt uitate rapid. Un program de editare video oferă utilizatorilor săi o gamă largă de efecte, tranziții, texte, sunete și animații. Acestea pot fi folosite pentru a crea proiecte video de neuitat din clipuri. Înregistrările pot fi importate în software direct de pe computer sau din surse externe precum smartphone-uri, tablete și camere. 

Utilizatorii pot trage și plasa elementele individuale pe o cronologie sau într-un storyboard și pot plasa înregistrările individual. Software-ul video profesional poate fi utilizat pentru a crea filme pentru nunți, zile de naștere și alte ocazii într-un timp scurt.

Primul pas: vizualizați materialul video și importați fișierele

Înainte de editarea video reală, materialul este vizualizat și importat în software. Pe lângă înregistrări, muzica și imaginile pot fi integrate și în clip. Toate fișierele trebuie să fie de foarte bună calitate și într-un format de fișier compatibil. Mediul este importat direct în proiectul video de pe hard disk sau dispozitive externe.

Corel VideoStudio 2021 – video editor – downloads

Corel VideoStudio 2021 - video editor
Corel VideoStudio 2021 – video editor

Al doilea pas: tăierea brută

Fișierele media și videoclipurile pot fi aranjate individual într-un storyboard sau într-o cronologie. După pregătire, urmează secțiunea video. În acest caz, scenele nereușite sau inutile sunt eliminate. Înregistrările rămase sunt tăiate la lungimea dorită de către utilizatori. În acest pas important, utilizatorii adaugă imagini, text, grafică, muzică și efecte sonore filmului.

Al treilea pas: optimizarea videoclipului și a efectelor

În acest pas, utilizatorul începe reglarea fină și își optimizează și corectează înregistrările video. De exemplu, utilizatorul reglează luminozitatea, contrastul și culoarea videoclipului. Un stabilizator de imagine corectează în mod fiabil înregistrările video neclare. În plus, utilizatorii pot introduce și regla fin efecte sau tranziții in videoclip.

CyberLink PowerDirector 365 – video editor – downloads

CyberLink PowerDirector 365 - video editor
CyberLink PowerDirector 365 – video editor

Al patrulea pas: editarea coloanei sonore

Ca parte a post-procesării sunetului, utilizatorul reglează volumul și apoi adaugă efecte sonore clipurilor. Acest lucru permite eliminarea zgomotului de fundal nedorit sau adăugarea de comentarii vocale la videoclipuri după aceea. În plus, utilizatorii pot ajusta frecvența de tăiere exact pe ritmul muzicii din clip.

Wondershare Filmora – editor video – downloads

Wondershare Filmora - editor video
Wondershare Filmora – editor video

Pasul cinci: exportați filmul terminat

La export, filmul este convertit într-un format adecvat care poate fi redat pe alte platforme, dispozitive sau portaluri video online. În plus, utilizatorul definește parametrii exacți, precum rata cadrelor, dimensiunea fișierului, rezoluția și raportul de aspect. Redarea (conversia) materialului filmului poate dura ceva timp, în funcție de dimensiunea filmului și de hardware-ul disponibil.

Cum găsesc furnizorul potrivit de software de editare video?

Utilizatorii care caută software de editare video profesional se confruntă cu o selecție destul de mare și confuză. Înainte ca utilizatorul să ia o decizie de cumpărare, el ar trebui să se ocupe de cele mai importante criterii și, dacă este posibil, să testeze mai multe programe de editare video.

Cum sa aleg cel mai bun editor video pentru mine.

Mai jos las o lista cu cateva software de editare video

poate vrei sa citesti si despre:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: