De prin lume adunate/Calatorii si Fotografii

De prin lume adunate/Calatorii si Fotografii

Cele mai frumoase locuri pe care turistii le viziteaza in Palma de Mallorca

Celebru pentru plaje, vile și perle, Mallorca este un mic paradis în largul coastei mediteraneene a Spaniei. Timp de decenii a fost un hotspot popular pentru sărbătorile de vară și de iarnă, datorită diverselor sale atracții turistice. Iată cateva dintre cele mai bune locuri de vizitat in Palma de Mallorca.

Portul Palma de Mallorca

Portul din Palma de Mallorca
Port Palma de Mallorca – Spania

Portul Palma de Mallorca este situat pe coasta sud-estică a insulei Mallorca. În prezent, acesta se numără printre cele mai aglomerate porturi de acostare (porturi de plecare) pentru navele de croazieră datorită apropierii de aeroportul internațional Palma (PMI) care este situat la aproximativ 8 km est de portul de croazieră.

Port Palma de Mallorca
Port Palma de Mallorca


Este cel mai mare port din insulele Baleare Palma de Mallorca, se află în mijlocul orașului, chiar în fața străzilor din partea veche a orasului. Portul Palma este conectat dintr-o parte in alta printr-o frumoasa promenada lunga pe malul marii si cuprinde patru zone. Portul Ribera, dock-urile comerciale, statiile de agrement si portul Dique del Oeste…Citeste articolul aici


Taunus Wunderland – Parc de Distractii

19.06.2019

taunus-wunderland
taunus-wunderland in Germania

La aproape 12 kilometri de Wiesbaden, pe înălțimile Taunusului, se află Taunus Wunderland. Micul parc de distracții se adresează în special familiilor tinere și se află în mijlocul unei păduri. Prin urmare, puteți avea parte de distracție chiar și în timpul temperaturilor mari de vară.
Taunus Wunderland a existat încă din 1966, dar până la sfârșitul anilor 1990 a fost un parc de basm înainte de a fi vândut familiei Barth. De atunci, s-au făcut investiții puternice în parc, și mai ales în zona de distractie…Citeste articolul aici


19.06.2019

Serra de Tramuntana Mallorca-de vizitat in Spania

Serra de Tramuntana a fost declarat un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în categoria peisajului cultural. Este un teren agricol vechi cu podgorii terase, măslini și migdale, portocale și roșii. Și sate vechi cu benzi înguste pietruite.

Serra de Tramuntana
Serra de Tramuntana

Lantul muntuos Serra de Tramuntana a sapat un relief destul de spectaculos, astfel ca unele portiuni serpuitoare de sosea aduc a Transfagarasan. Ar fi idilic un tur de insula, in care sa te opresti unde vezi o plaja ascunsa, intr-un golf incantator, printre stanci salbatice. Astfel esti sigur ca nu ratezi niciuna din hot spot-urile insulei: Bahia de Palma, Magaluf, Palmanova sau Can Pastilia…Citeste articolul aici


16.06.2019

Gradina zoologica Opel Zoo Kronberg – de vizitat

Daca ajungeti in Germania in zona Frankfurt/Wiesbaden, va recomand sa vizitati gradina zoologica Opel Zoo din Kroberg im Taunus. O gradina foarte frumoasa (una dintre cele mai frumoase din Germania) cu multe specii de animale si pasari. Copii se pot juca si hranii animalele domestice aflate intr-o zona special amenajata.

Urs panda - Opel Zoo Kronberg
Urs panda – Opel Zoo Kronberg

Zoo Opel este situat pe versantul pitoresc al Vordertaunus dintre Kronberg și Königstein. La Opel Zoo putem vedea aproximativ 1600 de animale din mai mult de 230 de specii, mai ales din Africa, Asia și Europa. Aici putem gasi intr-un spatiu larg, elefanți, girafe, zebre, meerkats, panda roșie, gheparzi, canguri și multe alte animale. Circuitele circulare și traseele naturale de pe terenurile zoologice de 27 de hectare asigură o înțelegere si o observare nestingherită a tuturor animalelor…Citeste articolul aici


05.06.2019

Turnul Eiffel – Spectaculos si impunator in Franta

Turnul Eiffel este o construcție faimoasă pe schelet de oțel din Paris ce măsoară 324 m înălțime. Turnul a devenit simbolul Franței cel mai răspândit la nivel mondial.

Structura a fost construită între anii 1887-1889. Aceasta urma să servească drept arc de intrare la Expoziția Universală (1889), un târg mondial ce sărbătorea centenarul Revolutiei Franceze. A fost inaugurat la 31 martie 1889 și deschis pentru public la 6 mai. 300 de muncitori au unit 18.038 de piese de oțel pudlat⁠(en), folosind două milioane și jumătate de nituri. Luând în considerare standardele de siguranță din acel moment, este remarcabil faptul că un singur muncitor a murit la construcția turnului, și anume în timpul instalării lifturilor. Lifturile originale funcționau cu ajutorul unui sistem hidraulic, pe când lifturile actuale sunt electrice.

Turnul Eiffel Paris-Franta
Turnul Eiffel Paris-Franta

Turnul are 300 m înălțime, excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 de metri, și o greutate de peste 10.000 de tone. Când a fost construit era cea mai înaltă clădire din lume. Întreținerea turnului include utilizarea a 50 de tone de vopsea maro închis, la fiecare 7 ani. Depinzând de temperatura aerului, Turnul Eiffel își schimbă înălțimea cu câțiva centimetri datorită contracției și dilatării aliajului de metale…Citeste articolul aici


04.05.2019

Podul suspendat-Mörsdorf Brücke din Germania

Inaugurarea în octombrie 2015 a unui pod din cabluri metalice, cu o lungime de 360 de metri, suspendat la 100 de metri deasupra unei văi, unde curge un pârâu, în canionul Geieralay, a făcut din Mörsdorf o atracţie pentru familii, grupuri, indivizi. Şi încă una gratuită, cu adrenalină garantată!


Mörsdorf Brücke-un pod pe cablu in Germania
Pod pe cablu in Germania
Mörsdorf Brücke-un pod pe cablu in Germania
Mörsdorf Brücke-un pod pe cablu in Germania

Podul suspendat-Mörsdorf Brücke din Germania – Citeste articolul aici

12.05.2019


Castelul Peles-Romania

Castelul Peleș este un palat din Sinaia, construit între 1873 și 1914. Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.
Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

Nikon d7000+Tamron 70/300mm+Nikon 55-200+Nikon 18/105


10.05.2019

Spania-Costa Brava

Costa Brava este o regiune de coastă în nord-estul Cataloniei, în provincia Girona. Începând cu anii ’50, a început dezvoltarea turistică a regiunii, principala ocupație, pescuitul, devenind secundară. Costa Brava a devenit o atracție deosebită pentru turiștii englezi, dar și din Europa nordică.

Vedere aeriana cu drona Phantom Advanced 3

De prin lume adunate/Calatorii si Fotografii

Dacă ți-a fost util acest articol, nu uita să îi dai un share, si sau foloseste butonul de apreciere. Multumesc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: