Graur (Sturnus vulgaris) – încălzindu-se la soare

Graur (Sturnus vulgaris) – încălzindu-se la soare

Atât masculii, cât și femelele au pene lucioase verzi irizate similare care acoperă spatele, capul și pieptul. Ciocul este de culoare galben/portocaliu cu varful negru. Aripile negre se văd ocazional cu un furnir de verde și violet. Masculii prezintă o pată albăstruie la baza ciocului, în timp ce femela prezintă o pată roz-roșiatică. Graurii se hrănesc in general cu semințe, insecte, cereale, nuci si fructe.

Graur-(Sturnus vulgaris) - încălzindu-se la soare
Graur-(Sturnus vulgaris) – încălzindu-se la soare

Graurul este o pasăre de câmpie, care se găsește în principal pe terenuri non-muntoase. În timpul sezonului de reproducere, aceste păsări au nevoie de găuri pentru cuibărit, precum și de câmpuri de vegetație pentru hrănire. Pentru restul anului, graurul folosește o gamă mai mare de habitate.

Lungimea corpului este de aproximativ 19 – 22 cm, iar greutatea este de 55 – 100 g. Anvergura media a aripilor este de 40 cm.

Graur-(Sturnus vulgaris) - încălzindu-se la soare
Graur-(Sturnus vulgaris)

Locurile obișnuite de cuibărit sunt găurile și crăpăturile din copaci, clădiri și acoperișuri. De asemenea, graurii jefuiesc cuiburile altor păsări și le folosesc ca pe ale lor.

Graurul este benefic pentru mediul nostru deoarece reglează numărul dăunătorilor care amenință agricultura noastră. Graurii lucrează indirect pentru a reduce numărul de insecte majore, care dăunează culturilor agricole. Dar, graurii crează totodată si probleme in agricultura. Cea mai frecventă problemă cauzată de grauri este deteriorarea culturilor și a fructelor de pădure.

Graur-(Sturnus vulgaris) - încălzindu-se la soare
Graur-(Sturnus vulgaris)

Galerie-Wildlife photography

te invit sa citesti si despre:

editare foto: Luminar AI + Adobe Photoshop CC

camera si obiectiv: Nikon d7500 + Tamron 150-600g2

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: