Info foto


Neewer Professional – Gimbal Compatibil Arca-Swiss

Pentru camere sau teleobiective compatibile cu sistemul de prindere Arca-Swiss

Capul cardanic poate sustine camere cu o greutate de peste 13,6 kg, este perfect pentru orice gen de fotografie cu teleobiective mari.
Sistemul de prindere si control separat, controlează baza pivotantă 360 ° și brațul pivotant, permițând o gamă completă de control al mișcării ideal pentru evenimente sportive, wildlife photography sau alte obiecte în mișcare rapidă. Baza pivotantă și brațul vertical sunt capabile de rotație de 360 ​​de grade (orizontală și verticală), pot satisface cererea de fotografiere a diferitelor unghiuri. În plus, platforma obiectivului poate fi reglată sau sus sau jos pentru a se potrivi diferitelor setări ale camerei.

Neewer Professional Gimbal
Neewer Professional Gimbal
Neewer Professional Gimbal
Neewer Professional Gimbal
Neewer Professional Gimbal
Neewer Professional Gimbal
Gimbal-Neewer Professional
Gimbal-Neewer Professional
Gimbal-Neewer Professional
Professional-Gimbal-Neewer

Pe Amazon gasiti doua variante: 1. Neewer Professional High Performance Carbon Fiber 360 Degree Panorama Gimbal Tripod Head with Arca-Swiss Standard – cu brat din carbon la pretul de aprox. 120eur.

2. Neewer Professional Heavy Duty Metal 360 Degree Panorama Gimbal Tripod Head with Arca-Swiss Standard – cu brat de metal la aprox. 72eur

De aproximativ doua luni de zile detin un astfel de gimbal (Neewer Professional Gimbal) de care sunt foarte multumit.


Filtru ND 1000(10 stop) – Gobe 67mm.

Filtrele ND (neutral density – densitate neutra) se folosesc pentru a reduce cantitatea de lumina care ajunge la senzorul aparatului si astfel permit utilizarea unui timp de expunere mai lung chiar si in conditii de iluminare puternica.

Filtru Gobe-nd
gobe-nd-1000-10-stop

Gobe ​​Neutral Density ND1000 oferă o reducere a luminii fixe de 10 f-stop, care permite expunerea lungă și neclaritatea mișcării la lumină puternică. Recomandat pentru fotografii de peisaj, apa curgatoare, cascade, cer cu nori, sau pentru a reduce cantitatea de lumina ce ajunge pe sensor pentru o expunere mai lunga.
CULORE-NEUTRU | Dezvoltat cu grijă pentru a menține neutralitatea culorii fără o culoare turnată, pentru o calitate mai bună a imaginii și mai multe culori reale.


GOBE 2PEAK | Sticla optică de înaltă calitate din Japonia, cu un nano-acoperire în 16 straturi, asigură echilibrul neutru al culorilor, reducerea reflexiei lentilei, eliminarea fantomelor(flare) și protecția împotriva zgârieturilor și a murdăriei.
FĂRĂ VIGNETARE | Suportul de filtru foarte subțire din magneziu întărit împiedică vignetarea. Echipat cu un filet frontal pentru huse / capac pentru lentile sau pentru înșurubarea mai multor filtre. Acesta este un filtru ND fix și nu un filtru ND variabil.

Info si pret. Amazon

Mai multe despre filtre aici


Sfaturi pentru achizitionarea unui trepied

La ce foloseste un trepied sau stativ

Trepied Manfrotto
Trepied Manfrotto

Trepiedul este derivat din denumirea latină „stativius” și tradus înseamnă atât cât este fixat. Se utilizează pentru a permite o instalare stabilă a camerelor de film și foto, microfoanelor, instrumentelor de măsură, corpurilor de iluminat sau echipamentului de laborator.
De regulă, trepiedul este echipat cu mai multe picioare telescopice pentru opțiuni de instalare flexibile. Din motive de rezistență, picioarele nereglabile pot fi avantajoase, de exemplu, pentru telescoapele grele de astronomie. Dar nu este doar stabilitatea care face un trepied atât de practic. Desigur, în cele mai multe cazuri, o cameră, de exemplu, o putem aseza intr-o furcă de ramură, pe o piatră sau ceva asemănător în poziția dorită.

Trepied Manfrotto
Trepied Manfrotto


Trepiedul face acest lucru, dar mult mai flexibil, mai sigur și mai presus de toate, fără a deteriora camera de valoare. Diferitele modele de trepied vă permit să reglati pe toate axele aparatul foto sau camera video în pași mici sau mari și astfel incat să determinați detaliile si unghiurile din care puteti fotografia,avand totodata si o stabilitate foarte buna a camerei. În funcție de echipament, o bula de nivel este instalata în trepied sau în capul trepiedului. Acesta afișează direct dacă camera este într-adevăr aliniată corect orizontal.

Diferitele tipuri de trepied
In magazinele de specialitate veți găsi diferite tipuri și categorii de trepied de la mai multi producatori. În cele ce urmează, am dori să vă prezentăm cele mai importante diferențe în ceea ce privește designul și posibilitățile prin care ne putem ajuta de trepied.
De la trepiede compacte la trepied de studio din carbon sau aluminiu, la variante cu doar unul sau trei picioare. Adesea, este foarte dificil să luam decizia corectă.
Oricine dorește să-și extindă echipamentul de fotografie cu acest element practic fără nici un sfat, este destul de greu sa faca o alegere buna fara putina experienta. Pentru a găsi modelul potrivit, merită să încercati sa va intrebati la ce si cum al veti folosi.

Trepied Cullmann
Trepied Cullmann

De exemplu:
Cât de mare este bugetul meu pentru cumpărarea unui trepied?
Trepiedul trebuie utilizat în timp ce călătoriți?
Ce greutate la transport ar trebui să aibă?
Cât de mare, ce înălțime de lucru este necesară?
Ce cap trepied pot folosi?…etc
Dacă aveti raspuns la aceste intrebari este mai ușor să gasiti modelul dorit.

Materialul din care e confectionat. Numai cu un trepied robust este posibil să fotografiați cu ușurință și să realizați imaginile pe care vi le-ați imaginat. Acest lucru implică faptul că trepiedul în sine este în mod necesar făcut din metal stabil. O posibilă alternativă ar fi plasticul cu pereți groși. Materialele comune pentru trepied sunt aluminiul ușor și carbonul. Variantele din aluminiu sunt foarte frecvent reprezentate pe piață. Ele conving prin preț atractiv și sunt capabile să reduca foarte mult vibrațiile asupra camerei. Dacă nu trebuie să acordați prea multă atenție bugetului și greutatea se află în prim-plan, puteți reveni la trepiedul de carbon. Cântăresc foarte puțin. Prin urmare, acestea sunt mai ușor de transportat decât modelele din aluminiu. Spre deosebire de aluminiu, carbonul transmite mai puțin vibrațiile cu impact asupra camerei, dar vine si cu un pret mai mare.

Set Trepied
Set Trepied

Pentru cei care fac adesea fotografii, trepiedul este o parte indispensabilă a echipamentului. Trepiedele care sunt proiectate pentru utilizare mobilă pot fi în mod obișnuit pliate ușor până la o lungime de 40 până la 50 cm. De asemenea, în ceea ce privește greutatea, așa numitele trepiede de călătorie conving. Acestea pot fi mai mici si mai usoare si au avantajul ca pot fi agatate de genți foto sau rucsaci. Așa-numitul trepied compact sau mini se potrivește prin dimensiunile sale chiar mai mici, în aproape fiecare geantă foto.

Mini trepied
Mini trepied-stativ

Va sfatuiesc sa mergeti in magazinele de specialitate si sa testati trepiedul inainte de cumparare avand o camera montata pe el. Verificati in mod special inaltimea,unghiul de inclinare si rotire, cat si materialul din care e confectionat.Si nu in ultimul rand,ce greutate suporta si eventual husa de transport.


Ce este un obiectiv macro?

La ce foloseste un obiectiv macro dedicat

sony-50mm-f-2-8-af-macro
sony-50mm-f-2-8-af-macro

Definiția clasică a unui obiectiv macro este una care are un raport maxim al factorului de mărire de cel puțin 1:1, sau „1x” în specificațiile obiectivului. Acest lucru înseamnă că un subiect poate fi reprodus la dimensiune maximă pe senzorul de imagine al camerei: un obiect de 10 mm poate fi proiectat pe senzor ca o imagine de 10 mm când obiectivul este suficient de aproape de subiect. Un raport maxim al factorului de mărire de 1:2 sau „0,5x” ar însemna că dimensiunea maximă pe care o imagine a aceluiași obiect de 10 mm ar proiecta-o pe senzor va fi de 5 mm sau doar jumătate din dimensiunea sa reală.

Factorul de mărire al oricărui obiectiv este determinat de distanța focală. Pentru macrofotografie suntem, de asemenea, preocupați de cât de aproape putem ajunge faţă de subiectul nostru. Acești doi factori, distanța focală și distanța minimă de focalizare, determină raportul maxim al factorului de mărire al obiectivului, denumit uneori „raport de reproducere”. Cu cât puteți ajunge mai aproape de subiect cu un obiectiv cu o distanţă focală dată, cu atât mai mare va fi raportul factorului de mărire pe care îl veţi obţine.

Ce alte caracteristici mai au obiectivele macro si pe care ar trebui să le cunoaşteţi

sony-sal-100m28-100mm-f-2-8-macro
sony-sal-100m28-100mm-f-2-8-macro

Obiectivele macro sunt concepute special pentru a oferi o performanță optică si optimă la distanțe foarte scurte de focalizare și vor fi, de obicei, mai clare de aproape, dar asta nu înseamnă că le puteți utiliza numai pentru fotografia macro. Multe obiective macro sunt capabile şi de performanțe excelente atunci când fotografiați subiecte normale la distanțe normale. De exemplu pentru portrete.

O altă caracteristică importantă a obiectivelor macro utilizate la distanţă mică este faptul că acestea au o adâncime foarte mică a câmpului. Acest lucru înseamnă că trebuie să fie focalizate cu foarte mare atenţie pentru a obţine detaliile dorite cu focalizare perfectă. Un trepied poate face focalizarea mai uşoară în unele situaţii. S-ar putea să fie nevoie să închideţi puţin diafragma pentru a obţine o adâncime suficientă a câmpului în cazul unor subiecţi. Cu toate acestea, adâncimea redusă a câmpului poate constitui un avantaj, evidenţiind detaliul esenţial focalizat, în timp ce fundalul care distrage atenţia este defocalizat şi mascat.

Distanța minimă de focalizare și de lucru a unui obiectiv macro.

Specificaţia „distanţă minimă de focalizare” a obiectivului poate fi confuză. Distanța de focalizare minimă este măsurată de la subiect la punctul focal posterior al obiectivului, care se află la planul senzorului de imagine în corpul aparatului foto. Termenul de „distanță de lucru” e utilizat pentru a descrie distanța dintre subiect și elementul frontal al obiectivului.

Gandacul de balegar
Gandacul de balegar

Dacă un obiectiv este specificat ca având minim 0,2 m (20 cm) de focalizare la distanță, de exemplu, în funcție de grosimea corpului camerei și lungimea obiectivului, aţi putea avea doar câțiva centimetri de distanță de lucru, atunci când focalizarea e la distanța minimă pentru a realiza o fotografie macro 1:1. Apropierea atât de mare de subiect poate face iluminarea dificilă (sunt disponibile bliţuri macro speciale și reflectoare inelare pentru a depăși acest tip de probleme de iluminare), focalizarea poate fi dificilă dacă subiectul sau camera se mișcă, chiar ușor, şi există posibilitatea ca dvs. să speriaţi vieţuitoarele care vă sunt subiecte de la asemenea distanțe apropiate.

Buburuza
buburuza-macro-close up

Mai multe sfaturi in alegerea unui obiectiv macro gasiti aici


Fotografia macro – close up

CE ESTE FOTOGRAFIA MACRO?

Raportul dintre dimensiunea subiectului pe planul filmului (sau planul senzorului) și dimensiunea reală a subiectului este cunoscut ca raportul de reproducere . De asemenea, o lentilă macro este clasic o lentilă capabilă de rapoarte de reproducere de cel puțin 1: 1, deși adesea se referă la orice lentilă cu un raport mare de reproducere, în ciuda faptului că rareori depășește 1: 1. Fotografia macro se referă la aducerea în prim plan a subiectelor mici, uneori chiar microscopice. Detalii de flori, capul unei insecte sau marginile unei broboane de roua, toate fac parte din aceasta lume care ne inconjoara, dar pe care nu o sesizam întotdeauna.

Gandacul de balegar
Gandacul de balegar
Gandacul de balegar
Gandacul de balegar

Fiecare cameră și chiar (aproape) fiecare telefon mobil oferă astăzi un program macro. Aceste programe servesc deja foarte bine. Deci, nu aveți nevoie de echipamente speciale sau costisitoare pentru a face fotografii in zona macro sau close up. Se pot face mici improvizatii legat si de echipament,dar pentru fotografii iesite din comun, de o calitate foarte buna trebuie investit in echipament (camera si obiectiv) dar vom avea nevoie si de trepied sau blitz pentru cazurile unde avem nevoie de mai multa lumina.

Mulți oameni preferă să utilizeze un trepied atunci când fotografiază macro, astfel încât fotografiile să nu se estompeze (blur) și să puteți focaliza mai bine obtinand totodata o fotografie mult mai clara (sharp). Cred că folosirea trepiedului este o chestiune de gust și nu absolut necesară. În cele din urmă, trepiedul trebuie să fie configurat și poziționat corect.

Brândușa de toamnă
Brandusa pe camp-floare
buburuza-macro-close up
buburuza-macro-close up
Fluture Insectă - (Lepidoptera)
Fluture Insectă – (Lepidoptera)

Desigur, lumina potrivită joacă un rol important. Cele mai bune condiții de fotografiat sunt dimineața devreme, mai ales la așa-numita oră de aur (la scurt timp după răsăritul soarelui) sau chiar înainte de apus, când soarele nu este atât de ridicat pe cer. Acest lucru vă oferă o lumină minunat caldă și moale, fără umbre grele si un frumos fundal direct, cu cercuri frumoase de lumină și reflecții, cu razele individuale de soare care cad în scena dvs.

Fiti increzatori si experimentați cu culori, forme, contraste, perspective diferite, la diverse ore ale zilei și in condiții diferite de vreme.

Albina pe floare
Albina close-ul-macro


În fotografia macro, ne gândim adesea la flori sau la imagini cu insecte, dar fotografia macro se foloseste de asemenea si la exponate din colecții, cum ar fi timbre sau monede. Dar există și fotografi care se joacă cu perspective și creează astfel vederi complet noi asupra detaliilor de zi cu zi. Lucrurile mici, integrate în lumea mare. Un alt domeniu este fotografia produselor. Fotografia macro este un univers pe care-l putem descoperii si explora in fiecare moment din viata noastra.

Camera si obiectiv: Nikon d7500 + Sigma 105 macro


De ce sa folosim un rucsac fotografic

Echipamentul fotografic

Rucasc fotografic compartimentat
Rucasc fotografic compartimentat

Rucsacurile de fotografie sunt asemănătoare în formă si dimensiune in viata de zi cu zi. Cu toate acestea, aspectul interior al acestor modele diferă semnificativ de celelalte modele de rucsaci. Numeroase compartimente căptusite preiau exact camera si lentilele potrivite. În plus, aceste modele de rucsac oferă, de asemenea, loc pentru trepied, baterii, blit, cartele de memorie etc. Suficient de spatiu de stocare pentru diverse accesorii,cat si spatiu pentru o pelerina de ploaie sau cateva haine usoare.
Ca si alti rucsaci, aceste modele au două curele de umăr, precum si o curea de sold si o curea de piept. Un rucsac foto serveste astfel la transportul echipamentului foto si îl protejează de lovituri, praf si umiditate. Datorită compartimentării, aceste rucsacuri organizează în mod clar toate echipamentele si oferă un acces facil.

Rucasc fotografic compartimentat
Rucasc fotografic compartimentat.Echipament foto

Sistemul de transport al unui rucsac foto funcționează la fel ca și celelalte modele de rucsaci: încărcătura se sprijină pe cele două curele de umăr și centura de șold. Cureaua de piept reglează distanța dintre curelele de umăr astfel încât acestea să fie întotdeauna centrate pe umeri pentru un confort sporit.

Rucsac fotografic
Rucsac fotografic-compartimentat


Rucsacurile de fotografie au practic numeroase compartimente și buzunare. Compartimentele mai mari special concepute pentru camera si obiective sunt impartite căptușite cu burete pentru a oferi mai multa protectie. Deoarece aceste elemente au dispozitive de fixare cu Velcro, ele permit o divizare variabilă a interiorului. Compartimentele pot fi astfel adaptate în funcție de echipamentul care trebuie transportat. În clasificarea de bază, producătorii se bazează pe dimensiunile camerelor și lentilelor convenționale.

Magazin cu accesorii foto in Romania:https://www.f64.ro/accesorii-foto/genti/rucsacuri/rucsac%20foto?PS=20

Magazin cu accesorii foto in Germania:https://www.mediamarkt.de/de/search.html?query=kamera%20rucksack&filters[collection]=true__or__wls&filters[availability]=false__or__1&sort_items[availabilityindicator]=asc&follow_search=9414


Sfaturi pentru achizitionarea unui rucsac foto

Avantajele unui rucsac foto dedicat

Rucsac fotografic
Rucsac fotografic

Rucsacul foto este conceput pentru fotografii care utilizează o cameră DSLR si care este conceput pentru transportul echipamentului fotografic. Este bine compartimentat iti ofera siguranta si un acces rapid la echipamentul foto. În plus, liniile aeriene acceptă unele modele de rucsaci de fotografie ca bagaje de mână.
În domeniul fotografiilor de evenimente si de modă, aceste rucsacuri reprezintă un mijloc de transport pur. Datorită unei foarte bune compartimentari nu este nevoie să se despacheteze întregul echipament la fata locului. Astfel, în acest context, rucsacul serveste la transportul echipamentului fotografic si la organizarea lucrărilor la fata locului.
Avantajele unui rucsac foto:

  • In primul rand confort
  • Protectie completă a echipamentului fotografic
  • Organizează în mod clar echipamentul
  • Acces direct la cameră
  • Acces separat la diverse accesorii..etc
Rucasc fotografic compartimentat
Rucasc fotografic compartimentat

Ce tipuri de rucsaci de fotografie există?
Rucsacurile de fotografie diferă în principal în ceea ce priveste dimensiunea si manevrabilitatea. Manipularea afectează în special dispunerea fermoarelor si posibilitătile de compartimentare în interior cat si la exterior.

Rucsac foto
Rucsac foto-compartimentat

La ce ar trebui sa ma uit atunci cand cumpar un rucsac pentru transport echipament fotografic

Atunci când cumpărați un rucsac foto, acordați atenție calității materialului deoarece echipamentul dvs. foto trebuie bine protejat de apa si praf. În ceea ce privește mărimea, decideți cat de mare ar trebui sa fie in functie de cat echipament aveti. Ganditiva si ce veti face in viitor legat de extinderea echipamentului si a genului de fotografie abordat.
Mergeti in magazin si testati un model clasic cu fermoar pe spate și un model cu concept alternativ. Dacă faceți mai multe fotografii în zonele urbane, un rucsac cu fermoar pe sistemul de transport este ideal deoarece protejează împotriva accesului nedorit. Pe de altă parte, dacă doriți să aveti un acces rapid, testați un rucsac foto cu acces lateral.

Magazin Romania:https://www.f64.ro/accesorii-foto/genti/rucsacuri/rucsac%20foto?PS=20

Magazin Germania:https://www.mediamarkt.de/de/search.html?query=kamera%20rucksack&t=1561265941273%d blogeri au apreciat: