Mierla (Turdus merula) – Fotografii din Natura

Mierla (Turdus merula) – Fotografii din Natura

Mierla (Turdus merula) poate fi văzuta cel mai adesea în zonele urbane, inclusiv prin parcuri, grădini, terenuri agricole și zone împădurite. Concentrația păsărilor poate crește semnificativ în mediul urban, comparativ cu mediul rural. Mierla se găsește mai frecvent în locații cu vegetație densă pentru a-și construi cuiburile. Cuiburile mierlei sunt făcute din iarbă, frunze și noroi.

Mierlele europene masculi au o culoare complet neagră, în timp ce femelele sunt de obicei maro. Masculii au ciocul galben strălucitor sau portocaliu, în timp ce ciocul femelei este maro până la maro închis. Ochiul la masculi este conturat cu un inel de un galben strălucitor. Mierla neagra cântărește în medie intre 60-150g.

Mierla (Turdus merula) – Curiozitati si obiceiuri din natura

Mierla (Turdus merula) - Fotografii din Natura - Merla (Turdus merula) - dimineata in padure
Merla (Turdus merula) – dimineata in padure

Mierla are aproximativ 25 de centimetri lungime, cu o anvergură a aripilor între 34-38 de centimetri. Puii se nasc fără pene. Mierla se hrănește in general cu: larve, insecte, melci, păianjeni dar si cu rame pe care le găsește scormonind in pământ. La toate astea se mai poate adaugă si diverse fructe de: măceș, soc, par, etc.

Mierla (Turdus merula) dimineata in natura - Mierla (Turdus merula) - Fotografii din Natura
Mierla (Turdus merula) dimineata in natura

Colorația galbena/portocaliu a ciocului la mierla mascul este o calitate folosită pentru a atrage o pereche. Femelele sunt de obicei mai atrase de ciocul portocaliu, deoarece sugerează că masculul are abilități favorabile de căutare a hranei, ceea ce ar fi benefic în asigurarea cu hrana a puiilor.

Mierla (Turdus merula) - Fotografii din Natura - Mierla - Turdus merula pe camp
Mierla – Turdus merula pe camp

Galerie-Wildlife photography

Mierla (Turdus merula) – Fotografii din Natura

te invit sa citesti si restul articolelor despre Mierla (Turdus merula)

editare foto: Luminar AI + Adobe Photoshop CC

camera si obiectiv: Nikon d7500 + Tamron 150-600g2

%d blogeri au apreciat: