O zi la Domul din Koln – La plimbare prin Koln

Catedrala Domul din Koln - biserica - catedrala
Catedrala Domul din Koln

Astazi am avut liber si am iesit la plimbare prin orasul Koln – Germania

Am ajuns la Koln venind de la Consulatul Romanesc de la Bon, unde am fost cu ceva treaba. Asa ca mai avand destul timp la dispozitie am hotarat sa vizitam orasul Koln. Distanta de la Bon la Koln este de aproximativ 30km, pe care i-am facut in circa 20 min. Orasul este frumos, se construieste si se modernizeaza mult, combinandu-se arhitectura veche cu stilul nou, modern din zilele noastre.

Ne-am oprit in centru sa vizitam Domul din Koln care se afla in vecinatatea garii. Parcare gasiti fara probleme pe toata zona centrala, cat si pe langa catedrala. Domul din Koln este o catedrala catalogata monument istoric si apartine Arhiepiscopiei romano-catolice de Köln fiind una din cele mai vechi episcopii din Germania.

Catedrala Domul din Koln - biserica - catedrala - oras
Catedrala Domul din Koln

Catedrala din Köln a fost construită între anii 1248-1473 și este un important loc de pelerinaj deoarece aici se află moaștele celor trei magi. Actuala catedrală a fost construită din ordinul arhiepiscopului Konrad von Hochstaden, pe locul uneia din secolul al VIII-lea. Catedrala are o înălțime de 157 m, fiind – după Münsterul din Ulm – a doua biserică ca înălțime în Germania.

Domul din Koln – Catedrala din orasul Koln – Germania

Ea este situată pe marginea de nord a graniței de odinioară a așezării romane, fiind în imediata apropiere a gării Köln și a podului Hohenzollernbrücke, precum și a unor muzee ale orașului. Fluviul Rin se află la cca. 250 m de clădirea domului care se află pe o colină putând fi văzut din depărtare. Construcția impozantă a domului a fost clădită în stil gotic, asemănător catedralelor din Sevilla și Milano.

O frumoasa catedrala construita pe stil gotic

Se poate observa combinarea armonioasă a elemetelor arhitectonice a stilului gotic medieval. Fațada gigantică de vest, flancată de cele două turnuri, ocupă o suprafață de peste 7.100 m2. Între anii 1880-1884 domul a fost cea mai înaltă clădire din lume. Domul din Köln este declarat din anul 1996 patrimoniu mondial UNESCO. În anul 2001 au vizitat domul 6 milioane de turiști din lumea întreagă, iar în anul 2005 a fost vizitat de papa Benedict al XVI-lea. (sursa Wikipedia)

Catedrala Domul din Koln - biserica - catedrala
Catedrala Domul din Koln

Catedrala este foarte frumoasa merita vizitata la fel si centrul vechi, unde gasiti foarte multe terase, baruri, restaurante sau cafenele. Catedrala se afla inca in renovare (la fel era si acum doi ani cand am mai fost aici) si parca lucrurile nu au avansat deloc. Se poate vizita si in interior accesul fiind gratuit. Va recomand sa vizitati toata zona centrala care este frumoasa unde stradutele laterale sunt pline de magazine, cat si centrul vechi al orasului unde puteti savura o cafea sau manca la una din terasele din zona.

Koln Centru - oras
Koln Centru
Centrul vechi Koln - centru - oras
Centrul vechi al orasului Koln
koln - centru - oras
Koln Centru

Nu ratati gogoseria Dunkin Donuts din centru, unde gasiti gogosi proaspeti cu diferite glazuri. Se pot cumpara 6 gogosi cu glazura la alegere la pretul de 6.99 eur. sau 12 gogosi cu pretul de 9.99 eur.

gogoseria donut koln - oras
Gogoseria Donut Koln

Eu va spun ca merita. Deci daca ajungeti in zona Koln, va recomnad sa vizitati orasul pe care-l veti gasi atragator, cu o catedrala plina de istorie, cu magazine, baruri, terase, si oameni foarte primitori.

camera si obiectiv: Nikon d7500 + Nikon 18-105

poate te intereseaza si: Am fost in Amsterdam – Rotterdam – Olanda

sau mai poti citi si aici: O zi prin Rüdesheim am Rhein – Germania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: