Pițigoiul moțat (Lophophanes cristatus) in padure

Pițigoiul moțat (Lophophanes cristatus) in padure

  • Lungime:11,5 cm
  • Anvergura aripilor:17-20 cm
  • Greutate:10-13 g

Pițigoiul moțat (Lophophanes cristatus) este o pasăre mică și activă, cunoscută pentru creasta sa vizibilă, de unde își trage numele.

Pițigoiul moțat (Lophophanes cristatus) se hrăneste în principal cu nevertebrate (inclusiv omizi) și semințe de pin, făcând acest lucru în timp ce se agață cu ghearele de părțile laterale ale trunchiurilor copacilor sau atârnat de ramuri.

Pițigoiul moțat (Lophophanes cristatus) in padure
Pițigoiul moțat (Lophophanes cristatus) in padure

Habitatul ideal al pițigoiului (Lophophanes cristatus) sunt pădurile de conifere, plantațiile și pădurile de pini. În afară de păduri, această pasăre mai poate locui si in păduri mixte, grădini sau livezi de arbusti.

Piţigoi moţat. Lophophanes Cristatus - Pițigoiul moțat (Lophophanes cristatus) in padure
Piţigoi moţat. Lophophanes Cristatus

Galerie-Wildlife photography

Pițigoi-fotografii

te invit sa citești si despre:

editare foto: Luminar AI

camera si obiectiv: Nikon d7500 + Tamron 150-600g2

2 thoughts on “Pițigoiul moțat (Lophophanes cristatus) in padure”

  1. Ce haios arata creasta! Un pitigoi dragalas foc, asa cum se prinde cu gherutele de creanga!
    Imi place si coaja copacului cum se vede, chiar daca nu e ‘eroul’ principal…
    Multumesc si numai bine!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top