Presura galbenă-Emberiza citrinella – Fotografie din pădure

Presura galbenă-Emberiza citrinella – Fotografie din pădure

Aspect și Habitat

Dimensiunea este de aproximativ 16-18 cm, cu un cioc conic, puternic și ascuțit. Presura galbenă preferă habitatul deschis, cum ar fi pajiștile, câmpurile agricole, pășunile și marginile pădurilor. Este o specie comună în zonele cu vegetație de câmpie și de deal, în special în Europa centrală și de vest.

Comportament și alimentație:

O pasare de culoare galben strălucitor, cu dungi și pete de un maroniu/cafeniu deschis pe aripi. Se hrănește în principal cu semințe, cereale, fructe și insecte mici, ocazional și cu muguri de flori. Obișnuiește să se hrănească pe sol, dar poate fi văzută și pe tulpinile plantelor sau în tufișuri în timpul căutării hranei.

Presura galbenă-Emberiza citrinella - Fotografie din pădure
Presura galbenă-Emberiza citrinella – Fotografie din pădure

Cuibul este construit în iarbă sau în tufișuri joase, de obicei la sol sau aproape de sol. Femela depune de obicei 3-5 ouă și este responsabilă de incubația acestora, care durează aproximativ 12-14 zile. Puii sunt hrăniți de ambii părinți și devin capabili să zboare după aproximativ 12-14 zile.

Presura galbenă este o specie răspândită și nu este considerată în prezent amenințată. Cu toate acestea, pierderea habitatului adecvat și schimbările în practicile agricole pot avea un impact negativ asupra populațiilor locale. În unele zone, conservarea habitatelor deschise și încurajarea practicilor agricole prietenoase cu păsările pot ajuta la protejarea acestei specii și a altor păsări de câmpie.

Presura galbenă-Emberiza citrinella - Fotografie din pădure
Presura galbenă-Emberiza citrinella

Galerie foto – Wildlife photography

te invit sa citești și despre:

editare foto: Luminar AI

camera și obiectiv: Nikon d7500 + Tamron 150-600g2

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Scroll to Top