Serra de Tramuntana Mallorca – de vizitat

Serra de Tramuntana – Palma de Mallorca

serra de tramuntana - palma de mallorca-vacanta
Serra de Tramuntana – Palma de Mallorca

Serra de Tramuntana a fost declarat un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în categoria peisajului cultural. Este un teren agricol vechi cu podgorii terase, măslini și migdale, portocale și roșii. Și sate vechi cu benzi înguste pietruite.

lantul muntuos - serra de tramuntana
Lantul muntuos Serra de Tramuntana Spania

Lantul muntuos Serra de Tramuntana – Mallorca

Lantul muntuos Serra de Tramuntana a sapat un relief destul de spectaculos, astfel ca unele portiuni serpuitoare de sosea aduc a Transfagarasan.

Ar fi idilic un tur de insula, in care sa te opresti, unde vezi o plaja ascunsa, intr-un golf incantator, printre stanci salbatice. Astfel esti sigur ca nu ratezi niciuna din hot spot-urile insulei: Bahia de Palma, Magaluf, Palmanova sau Can Pastilia.

vedere lantul muntuos serra de tramuntana - spania
Lantul muntuos Serra de Tramuntana Spania

Muntii se vad cel mai bine mergand pe jos sau cu bicicleta. Peisajul e de vis. Esti inconjurat doar de munte si mare. Peste tot se simte mirosul de rosmarin, auzi clopotele de oi, capre și poti admira minunați pini care cresc din piatra rosie. O versiune divina a culorilor caselor din sat din Mallorca.

Dacă mergeti cu masina, încercați să evitați lunile de vârf din iulie și august, și să aveti foarte multa grija. Drumurile de aici sunt cele mai periculoase din Mallorca, iar portiunile nesfarsite de viraje în ac de păr necesită concentrare totală.

Vedere spectaculoasa de pe Serra de Tramuntana

vedere lantul muntuos - serra de tramuntana - spania
Lantul muntuos Serra de Tramuntana Spania

Am intalnit foarte multe portiuni de drum fara balustrada laterala de protectie. Sunt locuri special amenajate unde poti opri sa faci poze si sa admiri peisajul magnific cu care esti inconjurat. Din varf de munte vezi soseaua serpuind parca in hau, iar marea cu care esti inconjurat este de un albastru turcoaz.

vedere lantul muntuos serra de tramuntana - spania
Lantul muntuos Serra de Tramuntana Spania

Nu pot sa spun decat ca a fost o excursie extrem de reusita, peisajele cu care esti inconjurat sunt rupte parca din basm.

Video Palma de Mallorca aici:https://www.youtube.com/watch?v=vTKTi39JYys&t=6s

poate doresti sa citesti si despre: Catedrala Gotică – Palma de Mallorca

sau poate despre: Gradina zoologica Opel Zoo Kronberg

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: