Sfaturi pentru achizitionarea unui trepied

La ce foloseste un trepied sau stativ

Trepied Manfrotto - stativ
Trepied Manfrotto

Trepiedul este derivat din denumirea latină „stativius” și tradus înseamnă atât cât este fixat. Se utilizează pentru a permite o instalare stabilă a camerelor de film și foto, microfoanelor, instrumentelor de măsură, corpurilor de iluminat sau echipamentului de laborator.
De regulă, trepiedul este echipat cu mai multe picioare telescopice pentru opțiuni de instalare flexibile. Din motive de rezistență, picioarele nereglabile pot fi avantajoase, de exemplu, pentru telescoapele grele de astronomie. Dar nu este doar stabilitatea care face un trepied atât de practic. Desigur, în cele mai multe cazuri, o cameră, de exemplu, o putem aseza intr-o furcă de ramură, pe o piatră sau ceva asemănător în poziția dorită.

Trepied Manfrotto - stativ
Trepied Manfrotto


Trepiedul face acest lucru, dar mult mai flexibil, mai sigur și mai presus de toate, fără a deteriora camera de valoare. Diferitele modele de trepied vă permit să reglati pe toate axele aparatul foto sau camera video în pași mici sau mari și astfel incat să determinați detaliile si unghiurile din care puteti fotografia,avand totodata si o stabilitate foarte buna a camerei. În funcție de echipament, o bula de nivel este instalata în trepied sau în capul trepiedului. Acesta afișează direct dacă camera este într-adevăr aliniată corect orizontal.

Diferitele tipuri de trepied

In magazinele de specialitate veți găsi diferite tipuri și categorii de trepied de la mai multi producatori. În cele ce urmează, am dori să vă prezentăm cele mai importante diferențe în ceea ce privește designul și posibilitățile prin care ne putem ajuta de trepied.
De la trepiede compacte la trepied de studio din carbon sau aluminiu, la variante cu doar unul sau trei picioare. Adesea, este foarte dificil să luam decizia corectă.
Oricine dorește să-și extindă echipamentul de fotografie cu acest element practic fără nici un sfat, este destul de greu sa faca o alegere buna fara putina experienta. Pentru a găsi modelul potrivit, merită să încercati sa va intrebati la ce si cum al veti folosi.

Set sau modele de trepied - stativ
Set sau modele de trepied

De exemplu:
Cât de mare este bugetul meu pentru cumpărarea unui trepied?
Trepiedul trebuie utilizat în timp ce călătoriți?
Ce greutate la transport ar trebui să aibă?
Cât de mare, ce înălțime de lucru este necesară?
Ce cap trepied pot folosi?…etc
Dacă aveti raspuns la aceste intrebari este mai ușor să gasiti modelul dorit.

Materialul din care e confectionat

Materialul din care e confectionat. Numai cu un trepied robust este posibil să fotografiați cu ușurință și să realizați imaginile pe care vi le-ați imaginat. Acest lucru implică faptul că trepiedul în sine este în mod necesar făcut din metal stabil. O posibilă alternativă ar fi plasticul cu pereți groși. Materialele comune pentru trepied sunt aluminiul ușor și carbonul. Variantele din aluminiu sunt foarte frecvent reprezentate pe piață.

Ele conving prin preț atractiv și sunt capabile să reduca foarte mult vibrațiile asupra camerei. Dacă nu trebuie să acordați prea multă atenție bugetului și greutatea se află în prim-plan, puteți reveni la trepiedul de carbon. Cântăresc foarte puțin. Prin urmare, acestea sunt mai ușor de transportat decât modelele din aluminiu. Spre deosebire de aluminiu, carbonul transmite mai puțin vibrațiile cu impact asupra camerei, dar vine si cu un pret mai mare.

Trepied - Stativ
Trepied – Stativ
Trepied - Stativ
Trepied Cullmann

Pentru cei care fac adesea fotografii, trepiedul este o parte indispensabilă a echipamentului. Trepiedele care sunt proiectate pentru utilizare mobilă pot fi în mod obișnuit pliate ușor până la o lungime de 40 până la 50 cm. De asemenea, în ceea ce privește greutatea, așa numitele trepiede de călătorie conving. Acestea pot fi mai mici si mai usoare si au avantajul ca pot fi agatate de genți foto sau rucsaci. Așa-numitul trepied compact sau mini se potrivește prin dimensiunile sale chiar mai mici, în aproape fiecare geantă foto.

Mini trepied manfrotto - stativ
Mini trepied

Va sfatuiesc sa mergeti in magazinele de specialitate si sa testati trepiedul inainte de cumparare avand o camera montata pe el. Verificati in mod special inaltimea, unghiul de inclinare si rotire, cat si materialul din care e confectionat. Si nu in ultimul rand,ce greutate suporta si eventual husa de transport.


poate te intereseaza si: Gobe ​​Neutral Density-Filtru ND 1000-Gobe 67mm

te invit sa citesti si: Fara emotie alaturi de SanDisk Extreme Pro

stativ Manfrotto amazon

Manfrotto Element Traveller Carbon Kit, Schwarz

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: