Veverita la seminte – Video Wildlife photography

Veverita la seminte – Video Wildlife photography

Mica, frumoasa, jucausa si curioasa. Sa nu va ganditi ca e un hranitor, sau ceva special pentru veverite, pasari sau animale. Nu, e un loc unde vin oamenii sa se relaxeze, stau pe banca la marginea unei paduri si aduc cu ei si seminte sau alune pe care le arunca si la animale sau pasari.

Veverița roșie - Sciurus vulgaris - in natura. Veverita rosie care mananca seminte sub o banca la marginea padurii.
Veverița roșie (Sciurus vulgaris)

Filmarea e de anul trecut, cand am fost prin zona si am gasit veverita ce manca seminte sub o banca. Au fost si cateva pasari care au zburat cand m-au vazut. Veverita m-a privit putin curioasa apoi si-a vazut de treaba.. De fapt au fost doua, dar una a venit doar la poze nu si la filmare.

Veverița roșie – Sciurus vulgaris – mica, frumoasa, jucausa si curioasa

Veverița roșie are lungimea cap-corp de 19-23 cm, o coadă de 15-20 cm și o masă de 250-340 g. Masculii și femelele sunt de aceeași dimensiune. Veverița roșie este oarecum mai mică decât cea gri, care are lungimea cap-corp de 25-30 cm și cântărește între 400 și 800 de grame.

Cateva informatii despre veverita – Descriere

Coada lungă ajută veverița pentru a se echilibra și vira atunci când sare din copac în copac și fuge de-a lungul ramurilor și îi poate ține de cald în timpul somnului.

Veverița roșie (Sciurus vulgaris)
Veverița roșie (Sciurus vulgaris)

Veverița roșie, la fel ca majoritatea veverițelor de copac, are ghearele ascuțite, curbate, care îi permit să urce și să coboare pe trunchiuri de copaci, ramuri subțiri și chiar pereții caselor. Picioarele puternice din spate îi permit să sară între arbori. Veverița roșie poate să și înoate.

Veverita la seminte – video Wildlife photography

Veverița roșie - Sciurus vulgaris - padure - natura. Veverita rosie care mananca seminte sub o banca la marginea padurii.
Veverița roșie (Sciurus vulgaris)

Veverita la seminte – video Wildlife photography

Blana veveriței roșii variază în culoare în funcție de perioada anului și locul în care trăiește. Există mai multe culori ale blănii, variind de la negru la roșu. Blana roșie este cea mai frecventă în Marea Britanie. În alte părți din Europa și Asia, veverițe de diferite culori co-există în cadrul populațiilor, similar culorii părului în unele populații umane. Partea ventrală a veveriței este întotdeauna de culoare albă-crem.

Veverița roșie își schimbă blana de două ori pe an, trecând de la un strat subțire de vară la unul mai gros, mai închis iarna, cu smocuri la urechi considerabil mai mari (o caracteristică distinctivă a acestei specii) între august și noiembrie. O blană de culoare roșie în general, împreună cu smocuri la urechi (la adulți) și dimensiunea mai mică sunt caracteristile care disting veverița roșie de veverița gri americană. sursa: Wikipedia

Aici aveti filmarea cu veverita

te invit sa citesti si: Vanturel rosu – pasarea sau micul vanator din aer

sper sa iti placa si: Macaleandru – o pasare mica si foarte frumoasa

4 thoughts on “Veverita la seminte – Video Wildlife photography”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: